• Pod

IMG 1670

Prošle sedmice u našem klubu boravio je jedan od najboljih preponskih jahača u regionu. Filip Rožmarić je aktuelni selektor Hrvatske reprezentacije, a kao takmičar iza sebe ima brojne plasmane na međunarodnim turnirima i učešće na Evropskom prvenstvu, Mediteranskim igrama i Svjetskom prvenstvu za mlade konje. Nosilac je trostrukog naslova seniorskog prvaka Hrvatske, medalja na Grand-Prix turnirima i više ekipnih pobjeda. Ipak, kruna Filipove karijere je osvajanje trećeg mjesta u Svjetskom kupu 2012 godine na parkuru visine 160 cm. Za sada :)

Imali smo sreću i privilegiju družiti se sa Filipom tokom četiri dana zanimljivih, napornih i konstruktivnih treninga, prilagođenih svakom jahaču po njegovom stepenu znanja i jahačke vještine.

Na treninzima su učestvovali Emir Mršo, Ajša Tanović, Džan Imamović, Iman Muftić, naša nada Ajša Kazazović  i treneri Jasmin Kazazović i Emina Halilbašić.

Nadamo se ponovnom druženju sa Filipom u što skorije vrijeme.

viber image 2022 03 22 14 34 11 836

Konjički klub
Basquil Sarajevo
  • Miševići, Sarajevo
  • info@basquil.ba
  • +387 (0)61 186 053
© 2021 Copyright: Basquil Design and development
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.