• Pod

iman.jpg

Sa osvojenih 19 medalja (10 zlatnih, 6 srebrenih i 3 bronzane) nasa Iman Muftic zavrsila je ovogodisnju sezonu. Ovo je bila i njena prva preponska takmicarska sezona. Pocela je 16. Maja na "Sarajevo SHOW Jump 2021" osvajanjem treceg mjesta na kaprili testu sa svojim Oscarom kojem je to bilo i prvo takmicenje u ovom konjickom sportu. Na istom takmicenju ulazi u baraz na 60 cm sa Oscarom i lipicanerkom Sagom, ali tada, kao i na slijedecem nastupu u junu u KK Vilenjak, nisu bili dovoljno brzi za medalje. Ljeto je provela trenirajuci sa doajenom konjickog sporta trenerom Predragom Ilicem i na slijedecem turniru sa grlom Princ osvaja dvije srebrene medalje. To je bio i njen prvi nastup sa trakenerom Princom, koji se vec okusao u ovoj disciplini sa nasim instruktorom Jasminom Kazazovicem. Na slijedecem turniru, sada vec na visinama 80-110 cm, Iman sa svojim momcima zapocinje seriju uspjesnih nastupa: tri zlatne, srebrna i bronzana medalja u Banjaluci i tri zlatne, srebrena i bronzana u Visokom. Sa Ivanom Funaricem, ex juniorskim prvakom Hrvatske, osvaja i prvo mjesto u “preponskoj” stafeti.

Sezonu je zakljucila kao pobjednica u tri i drugoplasirana u dvije utakmice Jesenjeg turnira u organizaciji KK Cokorska polja i KK Jastreb u Banjaluci. Osim u preponama Iman je takmicila i u dresurnom jahanju i ostvarila plasmane u tri utakmice na dva takmicenja (srebro i dvije bronze), a sa svojim Oscarom je zavrsila i kvalifikacije na 40 km na Prvenstvu F BiH u daljinskom jahanju.

Konjički klub
Basquil Sarajevo
  • Miševići, Sarajevo
  • info@basquil.ba
  • +387 (0)61 186 053
© 2021 Copyright: Basquil Design and development
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.